Sportfoto - Sportprijs Utrecht

Sportfoto Utrecht 2020

Het jaar 2020 was een bijzonder sportjaar waarin langere tijd de sport heeft stil gelegen, maar waarin ook nieuwe sportinitiatieven een doorgang vonden. Verschillende fotografen hebben het sportjaar in foto gebracht en tijdens het online feestje van de Sportprijs Utrecht 2020 op 10 februari 2021 zijn de winnende foto’s bekend gemaakt.

De publieksprijs is gewonnen door Cliff Baaij met zijn foto van de keeper van de IJCU Dragons. In totaal was er meer dan 1500 keer gestemd, waarvan 328 keer op de foto van Cliff.

De winnende juryfoto is van Gerard van Dieren. De foto gaf het coronajaar goed weer, waarin kinderen wel mochten sporten en ouderen niet. Daarnaast vond de jury het heel mooi dat de sporthal van USV Hercules 1882 op de achtergrond te zien was.

In het fotoalbum hieronder zijn alle inzendingen te zien.

Wil jij meedoen aan de fotowedstrijd van 2021? Foto’s insturen kan nu al via fotowedstrijd@sportutrecht.nl. Voorwaarde is wel dat de foto genomen moeten zijn in 2021 en binnen de stadsgrenzen van de gemeente Utrecht.

Contest Ended

Softbal: Zaaltraining UVV Dames 1 in de Paperclip

©Jan Kruijdenberg

19 Votes

Kickoff van de Zondag Academy van UBALL net voordat de nieuwe lockdown in ging en ook deze activiteit stilgelegd moest worden.

©Paul ter Haar

5 Votes

Het was januari 2020. Corona was nog geen issue toen de studentes van RUS het opnamen tegen de regerend landskampioen AAC. Madelief de Haan mag na een score proberen de ‘extra punten’ de conversie raak te schoppen.

©Erik den Burger

18 Votes

Wedstrijd op Sportpark Wesley Sneijder

©Jan Kruijdenberg

2 Votes

FC Utrecht – Ajax

©Jennifer Hendriks

4 Votes

Gemaakt bij URC op Sportpark Rijnvliet tijdens de dames ereklassewedstrijd URC 1 – RUS 1 (stadsderby) op 19 januari 2020. Uitslag 5-5.

©Dees van den Berg

282 Votes

NK Atletiek – steeplechase

©Bart Weerdenburg

7 Votes

23-10-2020 Wat een strop voor vele bedrijfstakken en sporters. Ex wereldkampioen Sietse van Berkel, reist normaal de wereld over voor wedstrijden, hier doet hij een oefening in de ook zwaar getroffen Werkspoorkathedraal.

©Geert Lommers

7 Votes

NK Boulderen

©Bart Weerdenburg

3 Votes

NK finish mannen 100m

©Eric Roeske

0 Votes

19-9-2020 Madelein Meppelink probeert de inzet van de Spaanse Soria te blokkeren tijdens het eerste internationale toernooi, King of the Court op het Jaarbeursplein. Er is publiek, in een speciaal coronaproof stadion opgebouwd uit verschillende skyboxen.

©Geert Lommers

1 Votes

FC Utrecht – Fortuna Sittard

©Jennifer Hendriks

4 Votes

18 januari 2020, Top Jeugd Zaalhockey – SV Kampong JA1 vs Schaerweijde JA1. Locatie: Sportcentrum Olympos Utrecht.

©Jeroen van Esseveldt

15 Votes

Tessa Rademakers, middenvelder van 1ste Klasser Sporting70 VR1 in de Bekerwedstrijd tegen Ter Leede 29-08-2020

©Cliff Baaij

44 Votes

Hierbij heb ik geprobeerd om de snelheid en beweging van het roeien in de foto te vangen, door een langere sluitertijd te gebruiken bij tegenlicht.

©Gerco Beekhof

3 Votes

Strafcornerkanon voor Kampong en tegenwoordig ook voor Oranje Heren Jip Janssen viert “even” een succesvol doelpunt in de wedstrijd tegen HC Almeerse 20-09-2020

©Cliff Baaij

6 Votes

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

1 Votes

Bijzonder vlak water op het Merwedekanaal in Utrecht, op de foto kan je goed de afstand per afgelegde haal zien tussen de twee kolken.

©Gerco Beekhof

5 Votes

Gemaakt bij URC op Sportpark Rijnvliet tijdens de herenwedstrijd URC 2 – Thor 1 (uit Delft) op 4 oktober 2020. Deze eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen was heel spannend. Met een ‘hand-off’ duwt de URC-speler de tegenstander van zich Lees meer

6 Votes

Het zgn. ‘laag zitten’ is zeker in de zaal van groot belang. Met een krachtige push brengt een jonge speler van HC Rijnvliet MD2 van achteren terug naar voren.

©Marcel Leicher

3 Votes

Skaten in het skatepark

©Raymond Haan

1 Votes

Veel sportwedstrijden zijn in het water gevallen door corona. Als er dan eindelijk gerugbyd mag worden, begint het te regenen en lijkt het niet meer te stoppen. De wedstrijd gaat door en scheids- en grensrechter blijven geconcentreerd op het spel Lees meer

33 Votes

De teamfoto van U16 straalt uit wat de jongens dit seizoen zo graag willen doen, wedstrijden spelen en winnen.

©Paul ter Haar

9 Votes

Kerstvoetbaltoernooi 2020. Normaal is er in de kerstvakantie een zaalvoetbaltoernooi voor alle jeugd van Hercules (dus ook van andere sporten dan voetbal). Vanwege de lockdown is er deze keer een buitentoernooi georganiseerd. Hier strijden gemengde teams van 7- en 8 Lees meer

63 Votes
Page 1 of 3123