Sportfoto - Sportprijs Utrecht

Sportfoto Utrecht 2021

Al jarenlang is de fotowedstrijd een begrip tijdens de Sportprijs Utrecht. In 2020 hebben we dit zelfs online op een mooie manier neer kunnen zetten. Door Covid-19 heeft ook dit jaar de sport langere tijd stil gelegen, maar ondertussen starten steeds meer sporten weer op en worden er sportevenementen georganiseerd. Er zullen dus ook weer mooie sportfoto’s gemaakt worden. Deze sportfoto kan de winnaar worden tijdens de Sportprijs Utrecht 2021. Tijdens de Sportprijs worden twee prijzen uitgereikt, namelijk de juryfavoriet en de publieksfavoriet.

Denk jij: ik heb in 2021 een sportfoto gemaakt in de gemeente Utrecht die zeker niet gemist mag worden op de Sportprijs Utrecht 2021! Stuur deze dan in via fotowedstrijd@sportutrecht.nl.

In het fotoalbum hieronder zijn de inzendingen van 2020 terug te zien.

Contest Ended

Kickoff van de Zondag Academy van UBALL net voordat de nieuwe lockdown in ging en ook deze activiteit stilgelegd moest worden.

©Paul ter Haar

5 Votes

“NK Weg Para-cycling op 19 september 2020 gehouden op de Nedereindse Berg. Team Roel Scheij (Roel en Roland) op weg naar brons in de tandem-klasse.”

©Cees Snel

3 Votes

Onderlinge wedstrijd van twee hercules teams tijdens de ‘lockdown liga’ die Hercules organiseerde nadat de competities waren stilgelegd

©Gerard van Dieren

39 Votes

King of the Court op Jaarbeursplein

©Eric Roeske

3 Votes

NK Atletiek – hordelopen

©Bart Weerdenburg

3 Votes

Softbal: Zaaltraining UVV Dames 1 in de Paperclip

©Jan Kruijdenberg

19 Votes

Het was januari 2020. Corona was nog geen issue toen de studentes van RUS het opnamen tegen de regerend landskampioen AAC. Madelief de Haan mag na een score proberen de ‘extra punten’ de conversie raak te schoppen.

©Erik den Burger

18 Votes

Gemaakt bij URC op Sportpark Rijnvliet tijdens de heren ereklassewedstrijd URC 1 – Den Haag 1 op 25 januari 2020. URC-speler sprint en werkt zich tussen drie Haagsche spelers heen om het laatste stukje tot de tryline af te maken Lees meer

2 Votes

NK Atletiek – hordelopen

©Bart Weerdenburg

4 Votes

Alles lijkt gewoon 8-3-2020, Utrecht heeft net Ajax uit de beker gewipt en de competitie gaat goed met winst tegen Sparta. Publiek, van de Brom, Klaiber en omhelzingen, alles is gewoon, maar de eerste Corona is in Nederland. Het blijkt Lees meer

4 Votes

“Gemaakt bij URC op Sportpark Rijnvliet tijdens de dames ereklassewedstrijd URC 1 – RUS 1 (stadsderby) op 19 januari 2020. Uitslag 5-5.

URC-speelster (rood-blauw) tackelt RUS-speelster”

©Dees van den Berg

40 Votes

Veel sportwedstrijden zijn in het water gevallen door corona. Als er dan eindelijk gerugbyd mag worden, begint het te regenen en lijkt het niet meer te stoppen. De wedstrijd gaat door en scheids- en grensrechter blijven geconcentreerd op het spel Lees meer

33 Votes

Al hoewel Den Haag een maatje te groot is voor de Utrechtse Rugby Club vallen er toch punten voor Utrecht. De winst gaat op deze winterse dag in 2020 naar Den Haag.

©Marcel Leicher

27 Votes

“De Dafne Schippersbrug wordt door veel mensen dankbaar gebruikt als oversteek, maar ook als sportmogelijkheid. Wielrenners, hardlopers, skaters, enzovoorts racen erover heen. Dit jaar, door Corona, was het een stuk rustiger op de brug en moesten veel mensen alleen sporten Lees meer

2 Votes

“Op de foto zie je hordeloopster Nadine Visser verrassend de 100 meter op de NK Atletiek op atletiekbaan Maarschalkerweerd winnen in een absolute toptijd (11.25), een van de snelsten aller tijden. Visser was in 2020 al de beste hordeloopster van Lees meer

5 Votes

Wedstrijd op Sportpark Wesley Sneijder

©Jan Kruijdenberg

2 Votes

Sprongbal U22 tegen het promotiedivisieteam waarbij oud teamgenoten nu in verschillende teams actief zijn en om de bal mogen strijden.

©Paul ter Haar

31 Votes

Voorzet in stijl.

©Jan Kruijdenberg

3 Votes

Het jaar begint gewoon, met de wintersporten. De jaarlijkse KVM Open op 9-2-2020.

©Geert Lommers

3 Votes

“Januari 2020 op de Vechtsebanen in Utrecht. Toen we nog niet konden voorzien wat voor jaar het ging worden. Toen er op de ijsbaan nog in treintjes gereden mocht worden en toen dit #nofilter plaatje zich aandiende tijdens de zaterdagochtendtraining.”

229 Votes

Het komt zelden voor dat er genoeg ruimte is op het Merwedekanaal om naast elkaar te roeien. Maar als de mogelijkheid er is dan wordt deze aangegrepen en wordt er zo hard mogelijk geroeid om niet ingehaald te worden.

©Gerco

4 Votes

NK Atletiek – steeplechase

©Bart Weerdenburg

10 Votes

18 januari 2020, Top Jeugd Zaalhockey – SV Kampong JA1 vs Schaerweijde JA1. Locatie: Sportcentrum Olympos Utrecht.

©Jeroen van Esseveldt

15 Votes

Mor is een basisspeler van het promotiedivisieteam van Utrecht Basketball met een mooie actie naar de basket.

©Paul ter Haar

5 Votes
Page 1 of 3123